Καλώς ήρθατε στον κόσμο της SVIM

Επενδύοντας στην έρευνα, στις νέες τεχνολογίες και στον βιομηχανικό εξοπλισμό, η SVIM έγινε η πρώτη κατασκευαστική εταιρεία εργαλείων κουζίνας στην Ελλάδα ενώ κατέχει δεσπόζουσα θέση ανάμεσα σε εταιρείες κατασκευής εργαλείων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ευρώπη.

Η οικογένεια της SVIM, είναι μία οικογένεια προϊόντων που προέκυψε παρατηρώντας τις ανάγκες για πρακτικά εργαλεία, για την παρασκευή σπιτικού, υγιεινού φαγητού.

Το σπιτικό, το υγιεινό, το γνήσιο, το νόστιμο, το χειροποίητο, έχει ιδιαίτερο νόημα για εμάς.  Αλλάζει την ποιότητα της ζωής μας και προστατεύει την υγεία μας.  Η αποστολή μας είναι να σταθούμε στο πλευρό όσων μοιράζονται τις ίδιες αξίες, ενισχύοντας την κουλτούρα για αληθινή ζωή και αληθινό φαγητό.  Μιας και είμαστε ότι τρώμε, δημιουργούμε στην κουζίνα τροφή που θρέφει όλες μας τις αισθήσεις και χορταίνει την ανάγκη για καλαισθησία ακόμα και στο τραπέζι μας.

Το 1970 στην Αθήνα, ο Μιχάλης Πουσαίος ξεκίνησε να κατασκευάζει εργαλεία κουζίνας με γνώμονα την εφευρετικότητα, την καινοτομία, την οικονομία και την ανθεκτικότητα των προϊόντων.  Συνδύασε μέταλλο και πλαστικό στην παραγωγική διαδικασία, για να δημιουργήσει εργαλεία που γίνονται διαχρονικά λόγω της χρησιμότητάς τους και περνούν από γενιά σε γενιά λόγω της αντοχής τους.

Επενδύοντας στην έρευνα, στις νέες τεχνολογίες και στον βιομηχανικό εξοπλισμό, η SVIM έγινε η πρώτη κατασκευαστική εταιρεία εργαλείων κουζίνας στην Ελλάδα, ενώ κατέχει δεσπόζουσα θέση ανάμεσα σε εταιρείες κατασκευής εργαλείων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ευρώπη.

Από το 1986 η SVIM, με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, μετέφερε την παραγωγική της διαδικασία από την Αθήνα σε νέο ιδιόκτητο κτίριο 2500 τ.μ. στη Νέα Σάντα Κιλκίς, δημιουργώντας μία κάθετη μονάδα ώστε να ελέγχει όλα τα στάδια παραγωγής, να αναπτύσσει νέα προϊόντα και να διασφαλίζει την ποιότητά τους.

Έτσι, δημιούργησε και διατηρεί μέχρι σήμερα τα παρακάτω τμήματα:

Κατασκευής πλαστικών εξαρτημάτων

Κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων

Συσκευασίας

Κατασκευής καλουπιών

Έρευνας και ανάπτυξης

Το 1991 ένα νέο κτίριο 1000 τ.μ. προστέθηκε στο ήδη υπάρχον εργοστάσιο ως χώρος αποθήκευσης.

Από το 1995 με την ενεργή πλέον συμμετοχή της δεύτερης γενιάς, η SVIM έθεσε έναν επιπλέον στόχο.  Την πώληση των προϊόντων της στην παγκόσμια αγορά.  Λειτουργώντας ανεξάρτητα, ο τομέας αυτός δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις πωλήσεις σε καταστήματα λιανικής όπως super markets, πολυκαταστήματα, αλλά και εξιδεικευμένα καταστήματα ειδών οικιακής χρήσης.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να παράγουμε νέα καινοτόμα προϊόντα που δίνουν λύσεις σε αυτούς που κάνουν πράξη την αγάπη τους για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.

Αυτό γίνεται με τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού μας παράλληλα με την επιμόρφωση και την εκπαίδευση του προσωπικού μας σε νέες τεχνολογίες μηχανημάτων και υλικών.

Έχοντας ως γνώμονα την αγάπη μας για τον πλανήτη συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας που συμβάλλουν στην μείωση των απορριμμάτων και κατασκευάζοντας προϊόντα που είναι φτιαγμένα για να αντέχουν για μία ζωή.

Μέσω της διαρκούς ανάπτυξης και διαφοροποίησης και με περισσότερα από 30 διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) η εταιρεία παράγει πάνω από 100 διαφορετικά προϊόντα, εξυπηρετώντας πελάτες σε 32 χώρες, από την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή μέχρι τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία.

Σήμερα αξιοποιώντας εμπειρία 51 ετών, κατασκευάζουμε με υπερηφάνεια προϊόντα MADE IN GREECE που μέσω στρατηγικών συνεργατών φτάνουν σε ράφια χιλιάδων καταστημάτων στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο!

Έχοντας ως γνώμονα την αγάπη μας για τον πλανήτη συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά με υψηλά standards και υψηλές προδιαγραφές ποιότητας που συμβάλλουν στην μείωση των απορριμμάτων, δημιουργώντας προϊόντα που είναι φτιαγμένα για να αντέχουν για μία ζωή.

Η εταιρεία SVIM μέσω της διαρκούς ανάπτυξης και με περισσότερα από 30 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πατέντες, παράγει πάνω από 100 διαφορετικά προϊόντα, εξυπηρετώντας πελάτες σε 32 χώρες.

Στόχος μας, η μελέτη και η κατασκευή καινοτόμων προϊόντων κουζίνας!